Израелски самолети поразиха на разсъмване днес с над 1000 управляеми бомби цели

...
Израелски самолети поразиха на разсъмване днес с над 1000 управляеми бомби цели
Коментари Харесай

Израел атакува "метрото на Хамас" в Газа

Израелски самолети поразиха призори днес с над 1000 управляеми бомби цели в Ивицата Газа, с цел да разрушат " метрото на Хамас ", както военните назовават подземните тунели на терористичната групровка, заяви вестник " Джерузалем пост ".  Официалният представител на израелските отбранителни сили Джонатан Конрикус сподели на публицисти, че военновъздушни сили са имали поддръжката на сухопътни елементи, които обаче още не са навлезли на територията на Ивицата Газа. Това бе най-голямата интервенция от началото на сегашния стадий на спора против военни цели на радикали в палестинския анклав. 

" През нощта 160 самолета по едно и също време нападнаха 150 цели за 40 минути. Това беше най-мащабната акция от началото на спора, включваща сухопътни елементи, които също работеха по избрани цели. Нито един израелски боец не навлезе в Ивицата Газа нощес. Целта на офанзивата беше мрежа от тунели, употребявани от радикалите за превоз и заслон под град Газа ", сподели Конрикус.

Армейският представител означи, че редица медии са съобщили в петък вечерта за началото на наземна фаза на интервенция в Газа, което не е правилно, само че виновността за това поеха военните, отбелязвайки, че известието на армейската пресслужба на британски е било „ неопределено “. На въпрос дали Израел има намерение да стартира сухопътна интервенция в анклава, Конрикус сподели, че армията " има проекти, има и заповеди за подготовка ", само че не може да дава информация за желанията ѝ на публицисти.

Конрикус съобщи още, че съгласно оценките на израелските военни палестински радикали от Ивицата Газа са изстреляли над 1800 ракети по Израел от 10 май, 430 от които са паднали на територията на самия палестински анклав, без да прелитат през границата. В резултат на това са били убити седем цивилни в Израел и един боец на границата, добави той. През миналата нощ три талази ракети са били изстреляни от Газа на територията на еврейската страна, добави Конрикус.

От 10 май израелската войска и палестинските радикали в Газа не престават да разменят ракетни офанзиви, последвали безредици в джамията „ Ал-Акса “ в Източен Ерусалим при започване на май, където стотици палестинци бяха наранени.

Както Министерството на здравеопазването в Газа осведоми по-рано, 109 палестинци, в това число 28 малолетни и 15 дами, са станали жертви на израелски офанзиви против бранша, които не стопират от понеделник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР